ua en ru

Суд переніс розгляд апеляції Данилюка на 16 серпня

Суд переніс розгляд апеляції Данилюка на 16 серпня Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Печерський райсуд досі не передав матеріали справи

Апеляційний суд Києва переніс на 16 серпня розгляд скарги міністра фінансів України Олександра Данилюка про призначення йому позапланової податкової перевірки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, засідання, яке проводилося 10 серпня, перенесли через те, що Печерський районноный суд Києва досі не передав матеріали справи Данилюка.

Повідомляється, що міністр фінансів відкинув усі звинувачення і заявив про намір подати скаргу на суддю, який дозволив Державної фіскальної службі перевірити його.

За його словами, Генпрокуратура перевищила свої повноваження, а суддя приймав рішення на підставі незаконного подання прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 липня Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів України Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків. Печерський районний суд доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 по 2016 року.

Відзначимо, що 7 серпня Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляційної скарги міністра фінансів України Олександра Данилюка про призначення йому позапланової податкової перевірки на 10 серпня.