ua en ru

Суд Парижа призупинив справу стосовно Саркозі

Апеляційний суд Парижа призупинив розслідування щодо екс-Президента Франції Ніколя Саркозі, обвинуваченого в корупції і торгівлі впливом, передає AFP.

Водночас обвинувачення стосовно Саркозі і його адвоката Тьєррі Ерзога, також підозрюваного в корупції, зняті не були.

Як повідомлялося, кілька днів тому колишній глава держави оголосив про своє повернення до великої політики. "Після ретельних роздумів я вирішив запропонувати французам новий політичний виклик", - написав Саркозі у своєму Facebook.

У липні 2014 р. Саркозі були пред'явлені офіційні звинувачення у зловживанні службовим становищем і корупції. Звинувачення пов'язано з підозрами, що колишній Президент Франції через свого адвоката Тьєррі Ерцога чинив тиск на суддів. У такий спосіб він, наприклад, отримав закриті дані про прослуховування свого телефону у справі про незаконне фінансування виборчої кампанії лівійським лідером Муаммаром Каддафі.

Ніколя Саркозі був Президентом Франції із 2007 по 2012 рр. Останнім часом на тлі зниження популярності Франсуа Олланда спостерігачі заговорили про можливість повернення Саркозі до великої політики.

Саркозі - не перший екс-Президент Франції, у якого трапляються проблеми з законом. Його попередник на посаді глави Французької Республіки Жак Ширак у 2011 р. був засуджений на два роки умовно за корупцію на посаді мера Парижа, яку він обіймав в 1990-1995 рр.