ua en ru

Суд відсторонив директора Львівського бронетанкового заводу

Суд відсторонив директора Львівського бронетанкового заводу Фото: суд

Директор бронетанкового заводу відсторонений через підозри в розтраті 28,5 млн гривень

Солом'янський районний суд міста Києва до 13 вересня відсторонив від посади директора Львівського бронетанкового заводу (ЛБТЗ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Чиновника підозрюють у привласненні і розтраті майна. Крім директора ЛБТЗ у причетності до корупційної схеми підозрюються ще 4 людини.

Як було встановлено досудовим розслідуванням, "ЛБТЗ" виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управління Збройних Сил України (ЦБТУ ВСУ) нових двигунів-46-6. За документами, ЛБТЗ придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЦБТУ ВСУ 40 двигунів, за що одержав оплату в розмірі 28 млн 560 тис. гривень.

Повідомляється, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без документів. Договір з ТОВ також був фіктивний, а двигуни - не нові, а бувші у використанні. До того ж, ці двигуни в 2008-2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі інспектор одного з відділів Управління патрульної поліції вимагав та отримав від громадянина 200 доларів за зняття з розшуку його автомобіля.