ua en ru

Суд відстрочив на рік виплату "Укртелекомом" заборгованості перед Ощадбанком

Суд відстрочив на рік виплату "Укртелекомом" заборгованості перед Ощадбанком Фото: Ахметов відстрочив на рік виплату боргу "Ощадбанку" (volyn.ukrtelecom.ua)

Держбанк вимагає з оператора зв'язку 886 млн гривень

Господарський суд Києва відклав на рік виплату компанією ЕСУ, яка є мажоритарним акціонером "Укртелекому" (кінцевий бенефіціар - бізнесмен Ринат Ахметов), 851 млн гривень заборгованості перед "Ощадбанком" по олігаціям. Про це свідчить рішення суду.

Згідно з документом, держбанк вимагав з ЕСУ виплатити 886 млн гривень, з яких 839 млн гривень становила безпосередньо заборгованість, а в решту суми включалася пеня, інфляційні втрати та річні відсотки.

Свою вимогу "Ощадбанк" мотивував тим, що відповідач не виконує умови емісії зазначених цінних паперів.

У свою чергу, представник відповідача заявив, що умовами еімссіі не передбачено нарахування пені, а також дострокове погашення облігацій.

Суд, приймаючи до уваги аргументи обох сторін спору, ухвалив частково задовольнити позов "Ощадбанку" до компанії ЕСУ і стягнути з останньої 851 млн грн заборгованості по облігаціях. При цьому, суд дозволив відстрочити виконання свого рішення на рік у зв'язку зі скрутним матеріальним становищем відповідача.

У той же час, суд відмовив у стягненні з відповідача 35,8 млн грн пені за прострочення виконання зобов'язання за номінальною вартістю облігацій.

Нагадаємо, за позовом прокуратури ПАТ "Укртелеком" виплатив до державного бюджету понад 1 млн гривень неустойки.