ua en ru

Суд відпустив по амністії екс-главу бази Нацгвардії, вкрав майна на 2 млн

Суд відпустив по амністії екс-главу бази Нацгвардії, вкрав майна на 2 млн Фото: Вадим Іващук (ngu.gov.ua)

Іващук присвоїв військове майно, що зберігалося в складських приміщеннях бази в Києві

Подільський районний суд Києва відпустив по амністії колишнього начальника Центральної бази забезпечення Національної гвардії Вадима Іващука, який у змові з іншими особами вкрав з військового складу майна на 1,96 млн гривень. Про це йдеться в постанові суду від 30 січня, опублікованій на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Згідно слідчим даними, в січні-вересні 2015 року Іващук, перебуваючи на посаді начальника бази, разом з іншими військовими виділили для подальшого присвоєння і збуту військове майно, що зберігалося в складських приміщеннях бази в Києві, вартістю майже 2 млн гривень.

Суд постановив, що порушення закону Иващуком полягає в "халатне ставлення до служби".

У рішенні суду йдеться, що зі складів Центральної бази забезпечення Нацгвардії були викрадені військова форма, бронежилети, шоломи, армійські черевики і тактичні ліхтарі.

У ході розслідування Іванчук уклав угоду про визнання провини з Генеральною прокуратурою, і його засудили до 2 років позбавлення волі. Пізніше суд застосував до нього 2 роки службового обмеження, а потім постановив звільнити від покарання на підставі закону "Про амністію в 2016 році".

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали 5 жовтня 2017 року військового Національної гвардії України, яка була завербована в Російській Федерації.