ua en ru

Суд відправив на гауптвахту 4 офіцерів у справі про неналежному утриманні бійців 53-ї бригади

Суд відправив на гауптвахту 4 офіцерів у справі про неналежному утриманні бійців 53-ї бригади Фото: суд розглянув 4 протоколи про вчинення адмінправопорушень щодо офіцерів

Військовослужбовці отримали від 8 до 10 діб арешту

Миколаївський районний суд Миколаївської області розглянув ще чотири протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ст. 172-15 Купап відносно офіцерів, які безпосередньо відповідали за переміщення та облаштування особового складу 53-ї окремої механізованої бригади на Широколанівському полігоні. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Судом призначено покарання командиру бригади та його першому заступнику - начальнику штабу у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 10 і 8 діб відповідно.

"Заступникові командувача військ оперативного командування "Схід" з виховної роботи та заступнику начальника тилу оперативного командування, підлеглі яких скаржилися військового прокурора Миколаївського гарнізону на незадовільні соціально-побутові умови в польовому таборі, суд призначив покарання у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті терміном 10 діб", - йдеться в повідомленні

Все військовою прокуратурою Південного регіону України до суду направлено 10 адміністративних протоколів, за результатами рішень яких суд визнав винними в недбалому ставленні до служби вже 9 офіцерів оперативного командування "Схід" та осіб начальницького складу 53-ї бригади.

Розгляд судом адміністративного протоколу щодо ще однієї особи посадової особи триває.

Нагадаємо, у вересні 2015 оенная прокуратура Івано-Франківського гарнізону порушила справу за фактом загибелі бійці Національної гвардії України і поранення ще чотирьох в результаті обвалення сходового майданчика у військовій частині.