ua en ru

Суд відправив під домашній арешт підозрюваного у справі щодо обвалу будинку у Києві у лютому 2016

Суд відправив під домашній арешт підозрюваного у справі щодо обвалу будинку у Києві у лютому 2016 Фото: обвал будинку у Києві

Внаслідок обвалу будинку у Києві загинули дві людини

Голосіївський районний суд Києва сьогодні, 6 лютого 2017 року, обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешта підозрюваному у справі щодо обвалу будинку №12-14 на вул. Б. Хмельницького у Києві у лютому 2016 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"За клопотанням столичної прокуратури підозрюваному у кримінальному провадженні за фактом обвалу будинку на вул. Б. Хмельницького обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підозрюваному забороняється покидати своє помешкання в нічний час - із 22 години вечора до 6 ранку.

Повідомляється, що чоловіку інкримінується ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства, що спричинило загибель людей) та ч. 2 ст. 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) КК України.

Зазначається, що за версією слідства чоловік, за відсутності дозвільної та проектно-кошторисної документації наказав робітникам здійснити у вказаній будівлі незаконні будівельні роботи, що призвело до руйнування будинку 25 лютого 2016 року, під завалами якого загинуло двоє людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 лютого 2017 року прокуратура Києва оголосила підозру чоловікові, за вказівкою якого в будинку проводилися незаконні будівельні роботи.