ua en ru

Суд відібрав у Януковича 5 га лісу в Сухолуччі

Суд відібрав у Януковича 5 га лісу в Сухолуччі Віктор Янукович

Вишгородський районний суд задовольнив позов прокуратури Київської області і повернув у власність держави майже 5 га лісу в межах Сухолуцкого сільської ради, що належали ТОВ "Дом Лесника" і входили до землі, на яких розташовані резиденції екс-президента України Віктора Януковича "Акація" та "Острів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

В прокуратурі встановили, що Київська облдержадміністрація вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення і змінила їх цільове призначення на сільськогосподарське, а Вишгородська райдержадміністрація передала їх у власність 6 громадянам для ведення особистого селянського господарства.

"Надалі громадяни відчужували вищевказані земельні ділянки вартістю майже 2 млн грн на користь ТОВ "Дім Лісника", якому обласна адміністрація в 2009 році змінила цільове призначення землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу. Однак, згідно із законодавством, Київська облдержадміністрація не мала повноважень на вилучення земель лісогосподарського призначення, що і послужило підставою для заявленого прокуратурою позову", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, у березні Апеляційний суд Київської області скасував рішення Вишгородського райсуду і повернув державі 8,8 га земель лісового фонду в Сухолуччі вартістю понад 5,2 млн грн.