ua en ru

Суд скасував стягнення частини дивідендів "Газпрому" в рахунок сплати штрафу АМКУ

Суд скасував стягнення частини дивідендів "Газпрому" в рахунок сплати штрафу АМКУ Фото: апеляційний суд скасував стягнення частини дивідендів з "Газпрому" (gazprom.ru)

Суд скасував рішення суду першої інстанції щодо української доньки "Газпрому" компанії "Газтранзит"

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду нижчої інстанції про стягнення 79,877 млн гривень дивідендів з українського дочірнього підприємства російського "Газпрому" ПрАТ "Газтранзит". Про це свідчить рішення суду від 17 липня 2017 року.

Згідно з матеріалами справи, суд визнав ущемляє інтереси акціонерів примусове стягнення зазначеної суми в рахунок сплати штрафу Антимонопольного комітету України та пені в розмірі 172 млн гривень.

"Враховуючи, що термін виплати дивідендів на момент винесення оскаржуваної постанови (рішення Господарського суду Києва від 6 червня про стягнення, - ред.) не настав, колегія суддів прийшла до висновку, що задоволення заяви про звернення стягнення на дивіденди від чистого прибутку ПрАТ "Газтранзит" порушує права акціонерів "Газтранзиту", оскільки зазначені кошти на момент стягнення належать "Газтранзиту", але не ПАТ "Газпром", - зазначено в рішенні суду.

Нагадаємо, раніше київський господарський суд дозволив Державної виконавчої служби стягнути з ПАТ "Газпром" дивіденди українського дочірнього підприємства ЗАТ "Газтранзит".

При цьому спочатку ДВС просила суд дозволити стягнути з зазначеної компанії 84,08 млн гривень.