ua en ru

Суд скасував результати конкурсу з продажу "Луганськтепловозу"

Продаж компанії "Луганськтепловоз" в черговий раз оскаржений. Пов'язана з групою "Приват" Mantara Holding добилася в суді визнання результатів конкурсу з приватизації підприємства недійсними і заявляє про готовність заплатити за "Луганськтепловоз" більше 600 млн грн в разі проведення нового аукціону, пише «Комерсант-Україна».

Господарський суд Києва скасував результати конкурсу з продажу холдингової компанії "Луганськтепловоз", повідомив вчора Фонд держмайна. Ухвала була винесена 21 вересня за позовом Mantara Holding, що була недопущеною до торгів, бенефіціарами якої є підприємці Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. У ФДМУ обіцяють оскаржити рішення суду. Там пояснюють, що не допустили Mantara Holding через те, що у компанії не було висновку українського аудитора щодо її фінансової звітності. До того ж вона не надала дані, які показують, звідки у підприємства кошти на покупку "Луганськтепловоза".

Представник Mantara Holding Вячеслав Дерішев говорить, що компанію повідомили про брак документів за день до торгів, хоча заявка була подана ще 7 червня. За його словами, в конкурсній заявці Mantara Holding було вказано, що вона має в своєму розпорядженні висновок іноземного аудитора, а також названі її кінцеві бенефіціари. Джерело в групі "Приват" говорить, що компанія збирається добитися проведення нового конкурсу, навіть якщо судове рішення оскаржить ФДМУ, і готова заплатити за "Луганськтепловоз" більше 600 млн грн.

ВАТ "ХК 'Луганськтепловоз'" - найбільший в Україні виробник магістральних і маневрових тепловозів, дизельних і електропоїздів. Виготовляє також трамваї, поворотні кола і запчастини для залізничного транспорту. У 2009 р. виручка компанії склала 543,6 млн грн, збиток - 157,3 млн грн.