ua en ru

Суд скасував рішення Київради про виділення землі забудовнику Гостинного двору під реконструкцію будівлі

Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні скасував рішення Київської міської ради про виділення землі забудовнику Гостинного двору під реконструкцію будівлі.

Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні скасував рішення Київської міської ради про виділення землі забудовнику Гостинного двору під реконструкцію будівлі. Про це у своєму Facebook написав депутат Київради Ігор Луценко.

"Київський апеляційний адмінсуд за позовом активістів скасував рішення Київради від 20 вересня 2012 р., яким більшість Гереги (попередній секретар Київради, - ред.) в Київраді виділив землю забудовнику Гостинного двору під незаконну реконструкцію будівлі. Це означає, що тепер у компанії януковского (екс-Президента України Віктора Януковича, - ред.) завгоспа Андрія Кравця (екс-голова Держуправління справами, - ред.) "Укрреставрація" немає дозволу робити що-то на цій ділянці землі, яка тепер знову в повному розпорядженні киян. Очікуємо, що "Укрреставрація" негайно звільнить дві вулиці на Подолі, де вони розмістили своє будівельне обладнання. Тепер Київрада буде просто зобов'язаний скасувати своє рішення", - написав він.

Нагадаємо, приватна компанія "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація", яка орендує Гостинний двір з 1994 р., в 2011 р. купила пам'ятник архітектури в свою власність у Фонду державного майна з наміром його реконструювати.

З тих пір там розгорнулася боротьба між активістами і забудовниками. При цьому реконструкція будівлі велася.