ua en ru

Суд скасував дозвіл міліції використовувати ряд спецзасобів при припиненні масових заворушень

Окружний Адміністративний суд м. Києва скасував постанову Кабінету міністрів України №13 від 22 січня 2014 р. "Про внесення змін до пункту 12 "Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку", яка передбачала використовувати ряду спеціальних засобів для припинення масових заворушень.

Окружний Адміністративний суд м. Києва скасував постанову Кабінету міністрів України №13 від 22 січня 2014 р. "Про внесення змін до пункту 12 "Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку", яка передбачала використовувати ряду спеціальних засобів для припинення масових заворушень. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.

"Окружний Адміністративний суд м. Києва за моїм позовом скасував скандальну постанову Кабміну №13 від 22 січня "Про внесення змін до пункту 12 "Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку". Вказана постанова, ініційована тодішнім міністром МВС Захарченком (Віталієм Захарченком), внесла окремі вироби російського виробництва (засоби активної оборони та засоби забезпечення спеціальних операцій) до переліку спеціальних засобів при охороні громадського порядку", - написав Москаль на своїй сторінці.

Він зазначив, що мова йде про спецзасоби "Дрейф-2", "Заря-2", "Факел-М", "Пламя", ручні димові гранати і т.д., якими кілька місяців тому застосовувалися проти учасників Майдану.

"Суд повністю задовольнив позов і скасував постанову", - підкреслив Москаль.

Суд скасував дозвіл міліції використовувати ряд спецзасобів при припиненні масових заворушень