ua en ru

Суд скасував нардепу Полякову зобов'язання носити електронний браслет

Суд скасував нардепу Полякову зобов'язання носити електронний браслет Фото: Максим Поляков (Виталий Носач)

Адвокат повідомив, що досудове розслідування практично завершене

Солом'янським райсудом було прийнято рішення про те, щоб зняти електронний засіб контролю з фігуранта "бурштинової схеми" народного депутата Максима Полякова. Про це РБК-Україна розповів його адвокат Петро Бойко.

"У зв‘язку з тим, що досудове розслідування практично завершене. Залишилося отримати висновки експертиз. Тому існуючі раніше ризики істотно зменшилися", - сказав адвокат, коментуючи причину зняття електронного браслета з Полякова.

За його словами, усі інші зобов’язання залишаються за нардепом.

Нагадаємо, раніше в НАБУ оприлюднили так звану "бурштинову схему", в яку були залучені двоє депутатів - Борислав Розенблат з БПП і Максим Поляков з "Народного фронту".

Обидва депутати, за версією слідства, отримували хабарі на десятки тисяч доларів. Спусковим гачком для оприлюднення цієї схеми, стало затримання співробітниками НАБУ охоронця Розенблатта з імовірним хабаром у 200 тисяч доларів.

11 липня 2017 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, однак відмовила в затриманні та арешті.

Нагадаємо, раніше сьогодні глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що САП планує завершити розслідування по справі Розенблата у лютому-березні.