ua en ru

Суд відклав засідання у справі Пасішника через неявку Абромавичуса

Суд відклав засідання у справі Пасішника через неявку Абромавичуса Фото: суд відклав засідання у справі Пасішника

Підготовче засідання відбудеться 4 серпня

Солом'янський суд Києва відклав підготовче засідання по справі щодо звинувачення першого заступника генерального директора компанії "Укртранснафта" Андрія Пасішника в зв'язку з неявкою потерпілого колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичуса, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, підготовче засідання відбудеться 4 серпня о 11:00.

"Суд постановив відкласти підготовче засідання у зв'язку з неявкою потерпілого", - сказав головуючий суддя Сергій Агафонов.

Агафонов підкреслив, що під час підготовчого етапу судового розгляду потерпілий обов'язково повинен бути присутнім на засіданні.

"У нас є дані, що потерпілий (Абромавичус - ред.) знаходиться за кордоном. Це поважна причина, тому я вважаю, що можна розглядати справу без нього", - повідомила прокурор Ярова.


При цьому про місце знаходження Абромавичуса не відомо ні його представнику, ні прокурору.

Нагадаємо, 3 лютого детективи НАБ почали перевірку фактів, озвучених міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом про можливе втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів.

Детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 9 березня висунули Пасішніку підозру в незаконному впливі на Абромавичуса.

У квітні в НАБ повідомили, що не знайшли факти незаконного впливу Кононенка на Абромавичуса.