ua en ru

Суд відклав розгляд апеляції на арешт Корбана до 2 лютого

Суд відклав розгляд апеляції на арешт Корбана до 2 лютого Фото: Геннадій Корбан

Суд почнеться в 11:00

Апеляційний суд Києва відклав до 2 лютого розгляд скарги захисту члена політради партії УКРОП Геннадія Корбана на рішення суду першої інстанції щодо встановлення йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів. Про це оголосив головуючий суддя по справі Денис Масенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"2 лютого на 11 (11:00, - ред.)", - повідомив Масенко.

За його словами, однією з причин відкладення є необхідність вивчення доповнень до апеляційної скарги одного із захисників.

"Оскільки захисники підозрюваного, сам підозрюваний неодноразово звертали увагу на невідповідність зали судового засідання вимогам Конвенції (Європейська конвенція з прав людини, - ред.)... судом було в певній мірі здійснено...а також враховуючи, що одним із захисників, а саме Мірошником Олександром Миколайовичем, подано доповнення, які мають бути вивченні колегією суддів, крім того суддя-доповідач до того, як розпочати розгляд справи, має викласти підстави прийнятого судом рішення в необхідному обсязі, доводи, які викладені захисниками в апеляційних скаргах, надати прокурору для ознайомлення ці документи, відкласти розгляд апеляційних скарг", - сказав суддя.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.