ua en ru

Суд відхилив касацію "Газпрому" про повернення позову щодо штрафу в 86 млн гривень

Суд відхилив касацію "Газпрому" про повернення позову щодо штрафу в 86 млн гривень Фото: "Газпром"

У 2015 році АМКУ оштрафував "Газпром" на 85,86 мільярда гривень

Вищий господарський суд України відхилив апеляційну скаргу російського "Газпрому" про визнання недійсними рішення судів нижчих інстанцій залишати без розгляду позов про оскарження призначення Антимонопольним комітетом (АМКУ) штрафу компанії на суму майже 86 млрд гривень. Таке рішення суд ухвалив у середу, 13 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Визначення господарського суду Києва від 13 квітня та постанову Київського апеляційного господарського суду від 18 травня залишити в силі, а касаційну скаргу "Газпрому" відхилити", - озвучив рішення суду головуючий суддя Ігор Васищак.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Газпром" оскаржив у Вищому господарському суді України відмову київських судів розглядати його скаргу по штрафу Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Відзначимо, в 2015 році АМКУ оштрафував "Газпром" на 85,86 мільярда гривень (близько 3 мільярдів доларів) за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу. Термін виплати штрафу "Газпрому" закінчився 12 квітня.