ua en ru

Суд відхилив клопотання Квіташвілі про порушення справи відносно Кабміну

Окружний адміністративний суд Києва відмовив міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі у клопотанні про заборону Кабінету міністрів розглядати акт службового розслідування стосовно нього та його першого заступника Олександри Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотання", - заявив в ході сьогоднішнього засідання суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Ігор Іщук.

Як повідомлялося раніше, Квіташвілі намагається в судовому порядку скасувати наказ про проведення службового розслідування щодо своєї діяльності на посаді глави МОЗ, а також щодо діяльності свого першого заступника Олександри Павленко.

Крім того, в забезпечення позову, Квіташвілі зажадав від суду заборонити Кабміну розглядати результати цього розслідування та приймати на підставі цих документів будь-якого рішення, у тому числі про можливе притягнення до відповідальності вищих посадових осіб МОЗ, у разі виявлення порушень з їх боку.

"У задоволенні цієї вимоги А. Квіташвілі було відмовлено. По решті частини позову, судове засідання переноситься на 6 серпня 2015 р.", - повідомив суддя Іщук.

Відповідачами у позові Квіташвілі виступають 14 народних депутатів, а також Національне агентство з питань державної служби, увійшли до складу слідчої комісії, що склала акт про результати розслідування і яка передала його на розгляд прем'єр-міністру Арсенію Яценюку.

Сам міністр Квіташвілі на засідання суду не з'явився і пресі свої дії не прокоментував. Також в залі суду була відсутня і його перший заступник Олександра Павленко. За повідомленнями ЗМІ, вона зараз знаходиться в Португалії.

Неготовність чиновників МОЗ коментувати висновки розслідування, може свідчити про технічний характер самого позову, який у разі задоволення його в повному обсязі, дозволив би заблокувати рішенням суду розгляд Кабміном результатів службового розслідування на невизначений час.