ua en ru

Суд відхилив апеляцію Саакашвілі щодо відмови у наданні йому статусу біженця

Суд відхилив апеляцію Саакашвілі щодо відмови у наданні йому статусу біженця Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Суд постановив залишити без задоволення апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі

Колегія суддів Киівського апеляційного адмінсуду відхилила апеляцію лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі щодо відмови Державної міграційної служби України у наданні йому статусу біженця. Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Андрій Коротких, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, суд постановив залишити без задоволення апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі.

"Суд встановив скарги залишити без задоволення", - сказав суддя.

За словами адвоката, на дане рішення сторона захисту подаватиме касаційну скаргу.

"Попереднє рішення залишено в силі. Дане рішення буде нами оскаржено в касаційній інстанції. Ми будемо далі рухатися..",- сказав адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

Крім того, Чорнолуцький заявив про те, що екстрадиційна перевірка Саакашвілі продовжена на період, поки йдуть суди.

"Екстрадиційна перевірка продовжена на період, поки йдуть суди. Якщо рішення про екстрадицію і будуть прийматися, то це буде в незаконний спосіб", - сказав адвокат.

Окрім того, він зазначив, що наразі тривають ще три спори.

"По відношенню до ДМС ще тривають 3 спори. Завтра в Окружному суді буде розглядатися ще одна скарга", - додав він.

Відзначимо, восени Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в наданні додаткового захисту, про який він просив через повторний запит Генпрокуратури Грузії до України щодо його екстрадиції.

Саакашвілі подав до суду на ДМС через це рішення і програв суд першої інстанції. 3 січня суд залишив в силі відмову ДМС у наданні Саакашвілі додаткового захисту.

Однак апеляцію на це рішення подала сама ж Державна міграційна служба із проханням внести в рішення одне речення. Адвокати Саакашвілі мали 30 днів на оскарження рішення і збирались це зробити пізніше. Своєю апеляцією ДМС змусила захист Саакашвілі подати свою скаргу одночасно із ДМС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колегія суддів Апеляційного суду частково задовольнила клопотання прокуратури та обрала для лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувало оточення колишнього президента України Віктора Януковича.