ua en ru

Суд відмовився закрити справу з обвинувачення Берлусконі в отриманні сексуальних послуг від неповнолітніх

Міланський суд відхилив сьогодні подання колишнього прем'єр-міністра, медіамагната Сильвіо Берлусконі закрити справу з обвинувачення в отриманні платних сексуальних послуг від неповнолітніх, повідомляє радіо "Свобода".

Як очікується, суд винесе вердикт у справі ще до парламентських виборів 24-25 лютого, в яких братиме участь правоцентристська коаліція Берлусконі.

У справі, про яку йде мова, 76-річного Берлусконі звинувачують у тому, що він у 2010 р. платив за сексуальні послуги в той час 17-річний танцівниці родом з Марокко, а коли її затримали за крадіжку, зловживав владою, намагаючись звільнити її з поліції. І колишній прем'єр, і танцівниця заперечують, що між ними були сексуальні стосунки.

Скандально відому фігуру в країні - Берлусконі багаторазово звинувачували у фінансових аферах, корупції, дачі хабарів чиновникам, участі в сексуальних скандалах, притягували до суду. Частина ініційованих проти нього кримінальних процесів закінчилися тюремними термінами, які, втім, заповзятливий політик жодного разу не відсидів. Кожного разу Верховний суд анулював вироки судів нижчих інстанцій.

Читайте також: Берлусконі виплачуватиме колишній дружині 6 млн євро аліментів щомісячно