ua en ru

Суд відмовився забирати у дружини Піскуна 7 га під Києвом

Суд відмовився забирати у дружини Піскуна 7 га під Києвом Фото: судовий молоток (gp.gov.ua)

Минув строк позовної давності

Суд відмовився витребувати 6,93 га в с. Дмитрівка Київської області, які опинились у власності Світлани Піскун. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на постанова Апеляційного суду Київської області від 6 лютого.

Як повідомляється, відмова суду пов'язаний із закінченням строку позовної давності.

У постанові наголошується, що в 2009 році сім громадян – Аршаниця Н.А., Гринь А. М., Ланько А. Ф., Гринь Н.Н., Лабур А. А., Немченко Н.І. і Ланько В. М. – після отримання у свою власність лісових ділянок, перевели їх у землі сільськогосподарського призначення.

Пізніше, 31 липня 2014 року, суд частково задовольнив позов заступника прокурора Київської області і скасував визнав незаконними розпорядження голови Київської ОДА з березня-травня 2009 року. Також суд визнав недійсними державні акти на право власності на ділянки, отримані на основі цих приписів.

Суд відмовився забирати у дружини Піскуна 7 га під КиєвомФото "Наші гроші"

Варто відзначити, що при цьому суд відмовився витребувати ці ділянки на користь держави у зв'язку з недоведеністю, що відповідачі володіють цією землею.

8 липня 2014 року, поки тривав судовий розгляд, перелічені сім громадян отчудили земельні ділянки на користь Севастьяна Сильчука. Той у свою чергу подарував їх своїй дочці Світлані Піскун, дружині колишнього тричі генпрокурора Святослава Піскуна (2002-2003, 2004-2005, 2007).

Після чого прокурор Києво-Святошинського району звернувся в суд з вимогою витребувати ділянки з незаконного володіння Світлани Піскун. Проте суд відмовив у задоволенні цього позову на підставі закінчення строку звернення до суду.

Верховний Суд в липні 2017 року ці рішення скасував і відправив справу на новий розгляд. Але в листопаді 2017 року суд першої інстанції знову відмовив з тієї ж причини – закінчився строк позовної давності. Апеляційний суд 6 лютого цього року залишив це рішення без змін.

Суд відмовився забирати у дружини Піскуна 7 га під КиєвомФото "Наші гроші"

"Наші гроші" відзначають, що тесть Піскуна Севастян Сільчук є членом кооперативу "Чехово" поблизу Фороса у Криму разом з родиною колишнього прем'єра-втікача Миколи Азарова. Трохи далі від цього кооперативу розташований ще один масив особняків, серед яких є дача Святослава Піскуна.

У Дмитрівці розташований так званий "прокурорський містечко", де є маєтку Сергія Арбузова, колишнього заступника генпрокурора Євгена Блажівського та інших.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мережі з'явилися фото і відео вила екс-генпрокурора Святослава Піскуна у Франції. Уточнюється, що згідно з документами, вілла оформлена на компанію SCI Kuasar, "яку придбала його дружина Світлана Піскун і донька Тетяна Іващенко в грудні 2011 року".