ua en ru

Суд відмовився розглядати справу екс-нардепа від ПР Царьова

Суд відмовився розглядати справу екс-нардепа від ПР Царьова Фото: обвинувальний акт на Царьова повернули ГПУ

Причина відмови - відсутність підпису Царьова, яка свідчила б про вручення підозри

Шевченківський районний суд м. Києва повернув Генеральній прокуратурі України обвинувальний акт проти екс-нардепа від Партії регіонів Олега Царьова в посяганні на територіальну цілісність держави. Про це свідчить рішення суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

У рішенні суду позначені дії Царьова, які підтверджують публічні заклики до повалення конституційного режиму та зміни кордонів України, створення передумов для зростання напруженості у суспільстві, а також створення протистояння між мешканцями західних і південно-східних регіонів України.


Незважаючи на ці, та ряд інших незаконних дій Царьова, суд відмовився почати судовий процес. Причиною прийняття такого рішення названа відсутність підпису Царьова, яка б свідчила про вручення йому підозри.

"Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про неможливість призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта щодо ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України, вважає, що зазначений обвинувальний акт містить суттєві недоліки, не відповідає вимогам кримінально-процесуального закону, у зв'язку з чим підлягає поверненню прокурору", - говориться в рішенні суду.

Нагадаємо, раніше Лещенко повідомив, що по "чорній бухгалтерії" ПР є перспектива 2-3 кримінальних справ.