ua en ru

Суд відмовився розглядати апеляцію захисту Януковича про заочне засудження

Суд відмовився розглядати апеляцію захисту Януковича про заочне засудження Фото: Віктор Янукович

Захист оскаржуватиме це рішення у ВССУ і в ЄСПЛ

Апеляційний суд Києва відмовився розглядати апеляцію захисту екс-президента України Віктора Януковича щодо початку процедури заочного судового розгляду. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Апеляційного суду Києва у вівторок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Апеляційний суд пішов далі, він прийняв рішення не заслуховувати навіть захисника по цій справі. Була подана апеляція, як ви всі знаєте, ми були викликані в суд для розгляду справи по суті. Розгляду справи не було. Суд відмовив де-факто, відмовив у розгляді справи, не заслухавши навіть опозицію, пославшись на те, що дане рішення не оскаржується",- сказав адвокат Януковича Віталій Сердюк.

За словами адвоката, сторона захисту буде оскаржувати відповідне рішення у Вищому спеціалізованому суді України та в разі повторного негативного рішення в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, сьогодні в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) на допит замість екс-президента України Віктора Януковича з'явився його адвокат Віталій Сердюк.

Зазначимо, 19 червня генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив про початок процедури заочного засудження колишнього президента України Віктора Януковича.