ua en ru

Суд відмовився скасувати указ Порошенка про заборону російських соцмереж

Суд відмовився скасувати указ Порошенка про заборону російських соцмереж Фото: суд (tomenko.ua)

ВАСУ відмовився визнати неправомірним указ Порошенка про заборону соцмереж РФ

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився скасувати указ президента України Петра Порошенка про заборону російських соціальних мереж. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Вищий адміністративний суд України відмовився визнати неправомірним і скасувати указ українського глави про заборону російських соціальних мереж", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, студент Микита Євстіфєєв у поданій до ВАСУ скарзі просив визнати недійсними кілька пунктів рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), яке ввів у дію своїм указом президент. Це стосувалося, зокрема, заборони сайтів групи Mail.Ru, соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники".

"Я чекав будь-якого рішення. Для мене очевидно, що обмежена свобода вираження поглядів і переконань", - резюмував позивач.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко 15 травня 2017 року ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року, яким передбачено заборону "Яндекса", "ВКонтакте", "Однокласників" і ряду інших російських сайтів і компаній.