ua en ru

Суд відмовив у заставі в 5 млн гривень, прокуратура попросила 7 млн, - адвокат Ємельянова

Суд відмовив у заставі в 5 млн гривень, прокуратура попросила 7 млн, - адвокат Ємельянова Справа судді Вищого господарського суду України Ємельянова розвалюється

Справа судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова розвалюється, а прокуратура замість проведення слідчих дій займається процесуальним затягуванням справи. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Ємельянова Олексій Шевчук.

Пост про справу судді Ємельянова. Ємельянов-ГПУ=3:0 Дії Генеральної прокуратури України все більше стають схожими на...

Опубліковано Alexey Shevchuk 28 листопад 2016 р.

"Дії Генеральної прокуратури України все більше стають схожими на вечірнє ток-шоу. Провокаційна і замовна справа судді Ємельянова розвалюється на очах. Спочатку прокурор і слідчий ГПУ Роман Крупка підробляє підозра, а суд відмовляє надіти браслет...Потім слідчий Крупка несеться з клопотанням про збільшення застави до 5 млн грн. Суд відмовляє. Ємельянов виграє... Ємельянов визнає в Печерському суді бездіяльність слідчого незаконною і зобов'язує дати дозвіл на виїзд. Провал...", - перераховує адвокат хронологію розвитку подій навколо справи Ємельянова.

За його словами, наступною дією слідчого стало клопотання про чергове збільшення розміру застави незважаючи на те, що обставини, за якими Печерський райсуд відмовив у попередньому збільшенні, повністю збігаються.

"Вгадайте, що робить далі прокуратура і слідство? Правильно: просить тепер 7 млн застави. Ось він справжній девіз слідчого Крупки: "Відвага і слабоумство". Головне імітація бурхливої діяльності. Але допитувати свідків, проводити експертизу і допитувати Ємельянова слідчий відмовляється", - написав Шевчук.

У коментарі ЗМІ він також додав, що вимога про збільшення застави від прокуратури послідувала після того, як Печерський райсуд задовольнив клопотання адвокатів Ємельянова і зобов'язав слідство повернути йому закордонний паспорт, дозволивши, таким чином, виїзд за кордон.

"Це прямий тиск на клієнта, зловживання правом, оскільки за одних і тих же обставин вдруге подається одне і те ж клопотання після відмови в задоволенні першого. Або це робиться виключно як психологічний вплив, або мають місце "договірні відносини" прокуратури з судом, коли прокурори, подаючи свідомо "непрохідне" клопотання, розраховують на його задоволення", - зазначив Шевчук.

За його словами, адвокати вимагають здійснення конкретних слідчих дій стосовно свого підзахисного, але крім подачі "безглуздих" клопотань, слідчий жодних дій у рамках процесу не здійснює.