ua en ru

Суд звільнив від люстрації в. о. прокурора Києва Валендюка

Суд звільнив від люстрації в. о. прокурора Києва Валендюка Фото: Олег Валендюк

ГПУ вирішила не подавати апеляцію на рішення суду

Окружний адміністративний суд міста Києва звільнив від люстрації в. о. прокурора Києва Олега Валендюка. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на депутатське звернення Сергія Лещенка, який він опублікував у своєму Facebook.

"Повідомляю, що за результатами розгляду позовної заяви Валендюка А. С. Окружний адміністративний суд міста Києва зазначеною постановою зобов'язав Генеральну прокуратуру України утриматися від звільнення Валенюка А. С. з посади першого заступника прокурора міста Києва згідно з нормами Закону України "Про очищення влади", - йдеться у документі, підписаному заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком.

Згідно з документом, Генеральна прокуратура України у зазначеній справі була відповідачем, при цьому постанову суду в апеляційному порядку не оскаржувалося.

У ГПУ пояснили це тим, що оскарження рішення суду є їх правом, а не обов'язком.

О том, как Генпрокуратура "слила" люстрацию и.о. прокурора Киева Валендюка. Он попадает под люстрацию. Чтобы избежать ув...

Posted by Сергій Лещенко on 27 июля 2015 г.

"Єдиний, хто судиться за звільнення Валендюка - це Мін'юст", - повідомив Лещенко.

Нагадаємо, Олег Валендюк зайняв місце в. о. прокурора Києва після того, як з цієї посади 24 березня був звільнений прокурор Сергій Юлдашев, що не пройшов перевірку. У квітні повідомлялося, що ГПУ проводить люстраційні перевірку в. о. прокурора Києва Валендюка.