ua en ru

Суд скасував арешт фігуранта "газової справи" Постного

Суд скасував арешт фігуранта "газової справи" Постного Фото: суд (Pixabey)

Апеляційний суд Львівської області звільнив Постного з-під варти

Апеляційний суд Львівської області звільнив з-під варти фігурантів "газової справи" екс-депутата Олександра Онищенка Валерія Постного. Про це повідомляє ZIK.

Зазначено, що слідство вважає Постного співорганізатором схем Онищенко. Пісний пересувається на інвалідному візку і неодноразово скаржився на стан здоров'я, однак прокуратура вважає, що він симулює хворобу.

Нагадаємо, 3 липня Галицький районний суд Львова обрав для Постного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 вересня включно з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн гривень. Як зазначається, суд на два місяці заарештував Постного в рамках справи про розтрату газового конденсату шляхом продажу його за заниженою ціною. На думку адвоката Пісного, підозра, пред'явлене його підзахисному, є необґрунтованим.

Як відомо, всього слідством встановлена причетність до участі у "газовій схемі" 27 осіб. В ході досудового розслідування 9 з них визнали свою провину і уклали угоди про визнання вини. Ще 10 підозрюваних у кримінальному провадженні, в тому числі і організатор корупційної схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку.