ua en ru

Суд залишив у силі стягнення з "Сумихімпром" заборгованості по податках з доходів фізосіб на 9 млн грн

Суд залишив у силі рішення про стягнення з ВАТ "Сумихімпром" заборгованості по виплаті податків з доходів фізичних осіб на загальну суму близько 8,7 млн грн. Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України (ГПУ).

За результатами проведеної перевірки, територіальні органи Міністерства доходів і зборів (Міндоходів) у м. Суми встановили порушення вимог податкового законодавства щодо правильності та своєчасності перерахування податку з доходів фізичних осіб.

У зв'язку з цим, територіальні органи Міндоходів в м. Суми звернулися з позовом проти "Сумихімпром" до суду про стягнення заборгованості.

Незважаючи на заборгованість, підприємство визнало його лише на суму 412 тис. грн, а стосовно заборгованості в розмірі понад 8 млн грн, просило суд відмовити у задоволенні позову. Сумським окружним адміністративним судом, з яким погодився і Харківський апеляційний адміністративний суд , позовні вимоги були задоволені. Однак, "Сумихімпром" не погодилося з судовими рішеннями і оскаржило їх у Вищому адміністративному суді України.

Суд касаційної інстанції 12 вересня 2013 р. залишив без змін рішення судів, згідно яких з ВАТ "Сумихімпром" стягнуто заборгованість по сплаті податку з доходів фізичних осіб.