ua en ru

Суд залишив у силі запобіжні заходи 6 підозрюваним у сутичках на Грушевського

Апеляційний суд м. Києва залишив у силі рішення судів першої інстанції щодо запобіжних заходів, обраних 6 підозрюваним у масових заворушеннях на вул. Грушевського у січні 2014 р.

Апеляційний суд м. Києва залишив у силі рішення судів першої інстанції щодо запобіжних заходів, обраних 6 підозрюваним у масових заворушеннях на вул. Грушевського у січні 2014 р. Так, згідно з ухвалою суду ще п'ятеро підозрюваних на період досудового розслідування залишатимуться під вартою, один - під домашнім арештом, повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

"Процесуальними керівниками було проаналізовано індивідуальну участь, а також роль та ступінь активності кожного з вказаних осіб у силовому протистоянні з правоохоронцями біля стадіону "Динамо". Виходячи з цього, прокуратура орієнтувала суд залишити у силі раніше застосовані до підозрюваних запобіжні заходи. Слідство у справах триває", - йдеться у повідомленні.

Отже, із 64 підозрюваних у масових заворушеннях на вул. Грушевського, 24 особи на даний час перебувають під вартою, 38 - відпущені під домашній арешт, з одного взято особисте зобов'язання, ще одним внесено заставу.

Нагадаємо, силове протистояння між активістами і правоохоронцями почалося 19 січня 2014 р. в Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо". За різними даними, жертвами конфлікту стали від трьох до шести людей: в їх числі і активісти, і співробітники силових відомств.