ua en ru

Суд залишив під вартою кандидата в прем'єр-міністри Каталонії

Суд залишив під вартою кандидата в прем'єр-міністри Каталонії Фото: Жорді Санчес (assemblea.cat)

Заарештованого Санчеса не пустили на засідання уряду

Верховний суд Іспанії не дозволив заарештованому Жорді Санчесу, який є кандидатом на пост глави уряду Каталонії, взяти участь у запланованому на п'ятницю пленарному засіданні регіонального парламенту. Про це повідомляє El Mundo.

Зокрема, повідомляється, що суддя Пабло Льярена знову відмовив у задоволенні прохання Санчеса про відвідини ним пленарного засідання і не дозволив навіть його участь у сесії по відеозв'язку.

У Верховному суді зазначають, що призначення Санчеса головою уряду Каталонії може призвести до руйнування конституційного ладу" і суперечить нормам, порушення яких стало причиною виробництва проти політика.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, знаходиться під арештом за звинуваченням у заколоті кандидат на посаду прем'єр-міністра Каталонії Жорді Санчес зняв свою кандидатуру.

Раніше Верховний суд Іспанії відхилив клопотання про звільнення з в'язниці каталонського сепаратистського лідера Жорді Санчеса, кандидатуру якого висунули на посаду глави уряду автономії. У постанові суддя Верховного суду Пабло Ларлана заявив, що існує ризик того, що Санчес знову вчинить злочин, якщо його звільнять.

Санчес раніше очолював партію "Каталонська національна асамблея", з 15 жовтня 2017 року перебуває під арештом за звинуваченням у сепаратизмі.