ua en ru

Суд зняв електронний браслет з Лукаш і знизив заставу до 2,5 млн гривень

Суд зняв електронний браслет з Лукаш і знизив заставу до 2,5 млн гривень Фото: Олена Лукаш

Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу Лукаш

Апеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу екс-міністра юстиції Олену Лукаш щодо міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн і з накладенням додаткових обов'язків у вигляді носіння електронного засобу контроля до 29 грудня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Застосувати запобіжний захід щодо Лукаш Олени Леонідівни у вигляді утримання під вартою терміном до 29 грудня 2015 року включно з визначенням застави в розмірі 2100 мінімальних заробітних плат, що становить 2 млн. 557 тис. 800 гривень з урахуванням вже сплаченої суми застави", - сказав суддя Сокуренко.За словами самої Лукаш, їй повернуть паспорт. Також у тексті постанови відсутнє зобов'язання для Лукаш носити електронний браслет.

Зазначимо, після судового засідання один із слухачів почав словесну перепалку з Оленою Лукаш і нардепом Михайлом Добкіним, яких звинуватив у розстрілах під час Майдану. В результаті перепалки чоловік побився з Михайлом Добкіним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лукаш подала апеляцію на запобіжний захід у частині суми застави, зобов'язання носити електронний браслет і заборона виїжджати за межі Києва.