ua en ru

Суд залишив Єфремова під вартою

Суд залишив Єфремова під вартою Фото: Єфремов упевнений у своїй невинності

У слідства достатньо доказів того, що підозра Єфремову є обґрунтованою

Апеляційний суд залишив під вартою екс-голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Колегія суддів постановила: у задоволенні скарги адвокатів відмовити. Постанову суду першої інстанції залишити без змін", - повідомив головуючий суддя Глиняний.

"Це справа підслідна виключно НАБУ... виходячи з цього, захист наполягає, що затримання проводилося не уповноваженим органом. Крім того, протокол про затримання не складався 8 годин", - зазначив адвокат Євген Солодко, адвокат підозрюваного Єфремова.

Він додав, що підстави для затримання шукали після факту затримання Єфремова.

"Суд першої інстанції повинен був дати відповідь на два питання - це обґрунтованість підозри і ризики щодо арешту Єфремова. По-перше, у матеріалах присутні документи з абсолютно різних кримінальних справ", - зазначив адвокат Єфремова.


"Це пряме свавілля, пряме свавілля... коли його (Луценка - ред.) прес-конференція йде за кілька годин до суду, це прямий тиск на суд. Я не втік з України тому, що був упевнений у своїй невинності. Моє завдання на сьогоднішній день довести свою невинність",- сказав Єфремов.

"Я не буду детально вдаватися в те, що сказано в протоколах допиту свідків. У нас немає підстав не довіряти свідкам. Всі вони проживали на території Луганської області, серед них є і народні депутати",- сказав прокурор Кожухівский.

Також Кожухівский повідомив, що підозра ґрунтується на матеріалах, які свідчать про те, що Єфремов закликав вважати псевдореферендум на сході України легітимним, а також висловлювався щодо того, що влада в Києві незаконна.

"Слідство має в своєму розпорядженні достатньо доказів того, що підозра є обґрунтованою",- сказав Кожухівский.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд переніс розгляд апеляції на арешт Єфремова.