ua en ru

Суд виправдав екс-мера Стаханова, обвинувачуваного у сепаратизмі

Суд виправдав екс-мера Стаханова, обвинувачуваного у сепаратизмі Фото: Юрій Борисов

Головуючий суддя не знайшов достатніх доказів вини Юрія Борисова, наданих прокуратурою

Кремінський районний суд Луганської області виправдав екс-мера Стаханова Юрія Борисова, який проходив у якості обвинуваченого у справі про сепаратизм та організацію так званої "Луганської народної республіки". Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на прес-службу суду.

Як зазначається, головуючий суддя Валерій Ковальов не знайшов достатніх доказів вини Борисова, наданих прокуратурою.

Зазначимо, екс-меру міста Стаханов Луганської області Юрію Борисову інкримінували посягання на територіальну цілісність України. Правоохоронці встановили, що він співпрацював з представниками колишньої влади, а також деякими народними депутатами України від "Партії регіонів". При їхній підтримці чиновник протягом квітня-травня 2014 року організував і забезпечив проведення в Стаханові незаконного "референдуму", який відбувся 11 травня 2014 року. На "референдум" було винесено питання про відділенні Луганської області від України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колегією суддів Кремінського районного суду Луганської області 31 травня 2017 року ухвалено вирок, яким виправдано громадянина України, "екс-міністра вугільної промисловості та енергетики" ЛНР Сергія Баранова. Прокуратура Луганської області оскаржить в апеляційній інстанції виправдувальний вирок суду.