ua en ru

Суд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженця

Суд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженця Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Касаційний суд відхилив скаргу адвокатів Саакашвілі на рішення міграційної служби, яка раніше відмовила надавати статус біженця екс-президенту Грузії

Касаційний адміністративний суд Верховного суду України відхилив скаргу захисту екс-президента Грузії, керівника "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, яку було подано після відмови Державної міграційної служби України (ДМС) у наданні Саакашвілі статусу біженця. Про це повідомив адвокат Руслан Чорнолуцький, передає прес-служба "Руху нових сил".

Зазначається, що 6 лютого захист Саакашвілі звернувся до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду зі скаргою на рішення судів першої та апеляційної інстанції у справі відмови Управління ДМС України в Київській області в оформленні документів про надання статусу особи, що потребує додаткового захисту.

Суд у задоволені вимог касаційної скарги відмовив, рішення судів попередньої інстанції залишив без змін.

За словами адвоката, Саакашвілі звертатиметься до Європейського суду щодо несправедливого рішення і відмови у наданні йому додаткового захисту.

У прес-службі "Руху нових сил" уточнили, що адвокати в інтересах Саакашвілі оскаржують у Європейському суді з прав людини дії влади під час затримання та видворення Саакашвілі з України, а також рішення президента України Петра Порошенка під час позбавлення Саакашвілі громадянства.

Суд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженцяСуд остаточно відмовив Саакашвілі у наданні статусу біженця

Фото: рішення суду (rns.org.ua)

Нагадаємо, Державна міграційна служба України відмовилась визнавати колишнього голову Одеської облдержадміністрації та екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі біженцем.

Всередині березня 2018 року адвокат Роман Чорнолуцький заявив, що лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі найближчим часом повернеться в Україну.