ua en ru

Суд зобов'язав повернути державі мисливські угіддя "сім'ї" Януковича

Суд зобов'язав повернути державі мисливські угіддя "сім'ї" Януковича Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Площа угідь – понад 15 тисяч га

Суд за поданням прокуратури Київської області визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства, а також зобов’язав товариство, яке пов’язують із сином колишнього генерального прокурора України за часів колишнього президента Віктора Януковича, повернути у державну власність мисливські угіддя площею понад 15 тисяч га на території Фастівського району. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Вказане товариство отримало мисливські угіддя з грубими порушеннями законодавчо визначеної процедури припинення права попереднього їх користувача - ДП "Фастівський лісгосп", а також за відсутності необхідних погоджень усіх землевласників та землекористувачів, які увійшли в межі мисливських угідь", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що на даний час вказане судове рішення виконано в повному обсязі, що підтверджується актом державного виконавця Фастівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області, у зв’язку з чим останнім винесено постанову про закінчення виконавчого провадження.

Нагадаємо, суд поверне Міністерству оборони землі військового полігону площею 400 га.