ua en ru

Суд зобов'язав пов'язану з сином Пшонки компанію знести незаконні будівлі під Києвом

Суд зобов'язав пов'язану з сином Пшонки компанію знести незаконні будівлі під Києвом Фото: прокуратура Київської області (google.com.ua maps)

Споруди побудовані з порушенням норм чинного законодавства, без отримання дозвільних документів

Прокуратура Київської області зобов'язала товариство, яке пов'язують з сином екс-генпрокурора Пшонки, знести самовільно збудовані будівлі на території мисливських угідь. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури Києва.

"Суд апеляційної інстанції залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволені позовні вимоги Фастівського місцевої прокуратури про знесення об'єктів самочинного будівництва на лісовому ділянці, що перебуває у постійному користуванні державного підприємства "Фастівське лісове господарство", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронцями встановлено, що будівництво на території лісу здійснено товариством, яке пов'язують з сином колишнього Генерального прокурора України часів екс-президента України Януковича. Споруди побудовані з порушенням норм чинного законодавства, без отримання дозвільних документів.

Так, з метою відновлення попереднього стану лісової ділянки судом товариство зобов'язане за свій рахунок знести самовільно збудовані будівлі лазні з басейном і котельні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окружний адміністративний суд Києва скасував постанови департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) в Дніпропетровській області про накладення штрафу на "Першу Українську газонефтяную компанію" (ПУГК) на суму 1,83 млн гривень.

ПУГК здійснює видобуток газу і нафти в Дніпропетровській області (Магдалинівський район). Фірма побудувала на території родовища тимчасову замерно-сепараційних установку.