ua en ru

Суд зобов’язав Нацполіцію розслідувати перемогу Савченка у конкурсі на пост глави Миколаївської ОДА

Суд зобов’язав Нацполіцію розслідувати перемогу Савченка у конкурсі на пост глави Миколаївської ОДА Фото: Олексій Савченко

Ухвала суду оскарженню не підлягає

Печерський районний суд міста Києва зобов’язав Національну поліцію України розпочати досудове розслідування щодо перемоги Олексія Савченка у конкурсі на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації. Про це йдеться у повідомленні "Радіо Свобода".

"Після оприлюднення фактів, які можуть вказувати на фальсифікацію результатів конкурсу, громадська організація "Центр протидії корупції" звернулась із заявою до Національної поліції про незаконне втручання в роботу комп’ютерної системи під час складання тестів для визначення переможця конкурсу на посаду голови Миколаївської ОДА", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 24 листопада суд зобов’язав Нацполіцію внести дані про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати відповідне розслідування.

Ухвала суду оскарженню не підлягає, вона набуває чинності з моменту видачі - від 24 листопада.

Як зазначається, фактів, які можуть вказувати на фальсифікацію результатів конкурсу оприлюднили журналісти програми "Схеми".

Зокрема, за інформацією журналістів, Савченко склав тест на знання законодавства за 6 хвилин 4 секунди - приблизно втричі швидше, ніж його конкуренти.

Крім того, зазначається, що під час проходження тестування, кандидати на посаду глави Миколаївської ОДА самостійно не обирали пароль та логін, що, на думку журналістів, суттєво знижує стійкість системи до взлому.

Нагадаємо, 6 жовтня президент України Петро Порошенко призначив нардепа від БПП Олексія Савченка головою Миколаївської обласної державної адміністрації.