ua en ru

Суд зобов'язав Львівську міськраду виплатити ЛАЗ до 9 квітня 2014 г. 10,3 млн грн боргу за продукцію до Євро-2012

Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 1 має виплатити Львівському автобусному заводу (ЛАЗ) борг у розмірі 10,3 млн грн за поставлену продукцію для проведення чемпіонату Євро-2012. Про це вчора "Комерсант-Україна" повідомив вчора мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, таке рішення виніс Львівський апеляційний господарський суд 3 червня 2013 р. ЛАЗ вимагав виплати боргу в цьому місяці, але суд прийняв до уваги фінансове становище комунального підприємства та відтермінував виплату заборгованості до 9 квітня 2014 р.

Рішення суду задовольнило обидві сторони конфлікту. "Для нас - це гарантії того, що борг буде виплачений", - зазначила начальник прес-служби ЛАЗу Оксана Горак. Андрій Садовий сказав, що завдяки відстрочці виплати боргу комунальне підприємство "зуміє продовжити роботу без шкоди для колективу". "Ситуація дуже напружена. У нас непрості відносини з ЛАЗом, і якби завод зробив ставку на якість, то і проблем не існувало б", - повідомив Садовий. Так, підприємство №1 зараз обслуговує 16 міських автобусних маршрутів, з яких з початку року через часті поломки були зняті 9 великих автобусів.

Нагадаємо, в лютому 2013 р. Львівський автобусний завод, на якому працюють близько 300 осіб, зупинив роботу через те, що муніципалітети різних міст не розрахувалися із заводом за поставлену до Євро-2012 продукцію. Компанії заборгували близько 50 млн грн, з яких найбільший борг (20 млн грн), як стверджували на ЛАЗі, у львівської влади.

Читайте також: ЛАЗ на тиждень зупинив виробництво