ua en ru

Суд зобов'зав Кабмін та Держказначейсво відшкодувати переселенцям гроші за втрачене майно

Суд зобов'зав Кабмін та Держказначейсво відшкодувати переселенцям гроші за втрачене майно Ілюстративне фото (rv.gov.ua)

Держава має відшкодувати 24,5 млн гривень подружжю переселенців

Печерський районний суд Києва прийняв рішення стягнути з Кабміну та Держказначейської служби кошти за майно переселенців. Відповідна ухвала оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Рішенням суду держава в особі Кабміну і Державної казначейської служби має сплатити приблизно 24,5 млн гривень родині переселенців, котра подала позов до держави з приводу відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної в ході бойових дій.

Суддя Писанець В.А. Печерського райсуду Києва прийняв рішення задовольнити позов переселенців частково.

"Стягнути солідарно з Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України на користь ОСОБА_1 та ОСОБА_2 матеріальну шкоду в сумі 8 424 226,00 грн, заподіяну внаслідок руйнування будинку", - йдеться у рішенні суду.

Окрім того, у рішенні зазначено, що Кабінет міністрів має сплатити сім’ї 10 тисяч гривень моральної шкоди.

Також з держави мають бути стягнуті кошти у розмірі 16,60 млн гривень за другий зруйнований будинок і 501 тисяча гривень за знищення рухомого майна, яке перебувало у будинку.

"Стягнути солідарно з Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України на користь ОСОБА_1 та ОСОБА_2 матеріальну шкоду в сумі 501 314,91 грн., заподіяну внаслідок знищення рухомого майна, що знаходилось в зруйнованих будинках", - вказано у рішенні суду.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія спростила порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.