ua en ru

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Парубія

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Парубія Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

ДБР зобов'язана порушити кримінальну справу-за можливого втручання Парубія у виборчий процес

Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань (ДБР) зареєструвати кримінальне провадження із-за можливого втручання спікера Верховної ради Андрій Парубій у виборчий процес. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

В суд надійшла скарга громадянина на бездіяльність слідчого ДБР, який не вніс інформацію про можливий злочин в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Позивач 5 липня подав заяву в Держбюро про можливе злочину з боку Андрія Парубія, однак відомство виробництва за цим фактом не відкрило. Заявник вважає, що спікер Ради вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу.

Цю скаргу суд розглянув 22 липня і зобов'язав ДБР відкрити відповідне виробництво.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що перше засідання нового скликання парламенту може відбутися в кінці серпня - початку вересня. За його словами, після оприлюднення офіційних результатів виборів, він ініціює створення робочих груп з підготовки першого засідання нової Ради.

Крім того, спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що підпише виборчий кодекс протягом 10 днів з дати його прийняття.