ua en ru

Суд оголосив перерву в засіданні, на якому зачитується вирок Юрію Луценку

Колегія суддів Печерського районного суду м. Києва оголосила технічну перерву в засіданні суду, на якому з 9:00 зачитується вирок у справі щодо екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Про перерву попросив сам обвинувачений, очікується, що він триватиме близько 20 хвилин, після чого продовжиться оприлюднення вироку.

У залі судових засідань крім сторін - учасників процесу знаходяться тільки журналісти. У залі перебувають близько 15 телевізійних камер. Загальна кількість журналістів у залі перевищує 50 осіб. Суддя не дозволив вести трансляцію із залу суду.

Біля будівлі суду зібралося близько 50 прихильників колишнього міністра, які проводять акцію протесту в його підтримку. Мітингувальники вимагають звільнити Юрія Луценка.

Зазначимо, недалеко від суду стоїть один автобус з працівниками міліції.

Колишній глава Міністерства внутрішніх справ України був затриманий 26 грудня 2010 р. і з тих пір знаходиться в слідчому ізоляторі. Екс-міністр обвинувачується в "зловживанні службовим становищем". Зокрема, Луценку інкримінують незаконне оформлення на роботу в МВС свого водія, надання йому квартири і нарахування завищеної пенсії, а також витрати на святкування Дня міліції в 2008 р. і 2009 р. За даними слідства, його діяльність на посаді голови МВС завдала державі збитків на суму близько 125 тис. дол. Держзвинувачення виступає за винесення вироку Луценко у вигляді 4,5 років позбавлення волі.