ua en ru

Суд оголосив перерву у справі про держзраду Януковича

Суд оголосив перерву у справі про держзраду Януковича Фото: суд (Pixabey)

Наступне засідання заплановане на 5 жовтня на 10:00

Оболонський районний суд міста Києва оголосив перерву у засіданні у справі щодо державної зради колишнього президента України Віктора Януковича до 5 жовтня 2017 року. Про це сказав суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд оголошує перерву до 5 жовтня 10 ранку", - сказав суддя.

Так, після перерви суд на засіданні розглянув відеофайли, представлені стороною обвинувачення, які доводять анексію Криму.

Зазначено, що перше відео датовано 6 березня 2014 року, яке було знято у місті Севастополі. На другому відео зафіксовано рух автомобілів КАМАЗ у сторону Криму. Ще на одному відеозаписі зафіксовані обставини порушення міжнародних договорів, укладених між Україною і РФ.

"На даному відео зафіксовано розворот військової інспекції України російськими військовими… 9 березня 2014 року російські війська рухаються у сторону Армянська", - прокоментував прокурор продемонстроване відео.

Також були розглянуті у якості доказів стороною обвинувачення відео із випусків "ТСН" та відео з відеорегістраторів.

Нагадаємо, суд допускає можливість фінансової компенсації адвокату екс-президента України Віктора Януковича Максиму Герасько поїздки до підзахисного в Ростов-на-Дону (Російська Федерація).