ua en ru

Суд над Януковичем: захист має намір викликати на допит нардепа Парасюка

Суд над Януковичем: захист має намір викликати на допит нардепа Парасюка Фото: Володимир Парасюк (РБК-Україна)

Парасюк не спростовував постріли в бік правоохоронців

Захист екс-президента Віктора Януковича має намір викликати на допит народного депутата Володимира Парасюка. Про це під час судового засідання у справі про держзраду Януковича заявив адвокат Віталій Сердюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, захист представив в якості доказів відео "24 каналу", на якому тимчасова слідча комісія Верховної Ради слухає свідоцтва правоохоронців про наявність зброї у протестувальників і отриманих пораненнях.

У свою чергу, суд запитав, чи буде викликаний Парасюк, на що Віталій Сердюк відповів ствердно. Він також підкреслив, що на показаному відео Парасюк не спростував постріли в бік правоохоронців.

Зазначимо, Параюск брав участь у подіях Евромайдана в якості командира бойової сотні. Вважається, що він відіграв значну роль в усунення від влади Януковича.

Екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до матеріалів справи в ході засідання суду по справі Януковича додали нові докази.