ua en ru

Суд над Януковичем продовжив засідання

Суд над Януковичем продовжив засідання Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Продовжилося засідання у справі про держзраду екс-президента

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 13 грудня 2017 року, продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На минулому засіданні були допитані двоє свідків сторони звинувачення: Арсен Аваков і Арсеній Яценюк. Раніше були розглянуті висновки судово-економічної і семантико-лінгвістичної експертизи.

Прокурор Руслан Кравченко подав клопотання про допит свідків. Суд частково задовольнив його. За клопотанням прокурорів, на дачу свідчень запрошені президент України Петро Порошенко, голова Ради Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші.

Суд також вивчив аудіофайли з розмовами радника президента Росії Володимира Путіна Глазьєва і депутата Державної Думи РФ Затуліна про Крим.

Відзначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, що звернення Віктора Януковича від 1 березня 2014 року до Володимира Путіна з проханням використовувати збройні сили Росії на території України мало дуже велике значення для РФ, "адже легітимізувало її вторгнення на територію України".