ua en ru

Суд над Януковичем перенесли через відсутність адвокатів

Суд над Януковичем перенесли через відсутність адвокатів Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Суд над Януковичем перенесли на 6 березня

Оболонський районний суд Києва переніс засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича через відсутність адвокатів. Про це оголосив суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд вимушений вчергове оголосити перерву на 10 годину 6 березня", - зазначив суддя.

Так, адвокати Януковича на сьогоднішнє засідання суду не з'явилися, оскільки перебувають у відрядженні.

"До суду надійшла заява про відкладення судового розгляду. Сторона захисту заявляє, що вони отримали прохання прибути до підзахисного. В зв’язку з невідкладністю надання йому адвокатської допомоги, він просить їх прибути до нього на місце постійного перебування. До заяви додані копії електронних квитків", - сказав суддя.

Прокурор заявив, що адвокати намагаються затягнути справу. У зв'язку з цим сторона обвинувачення клопотала про звернення до Центру безоплатної правової допомоги для призначення Януковичу адвоката, щоб забезпечити належний захист. Однак суд відхилив таке прохання прокурорів.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив про звернення до Центру безоплатної правової допомоги відмовити. Оболонський районний суд суворо дотримувався принципу змагальності судового процесу", - заявив суддя, зазначивши, що через дії сторони захисту не відбудеться уже восьме судове засідання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва, який розглядає справу про держзраду екс-президента України Віктора Януковича на засіданні, 28 лютого 2018 року, мав почати допит свідків сторони захисту.