ua en ru

Суд над Януковичем має важливе значення не лише для України, - Порошенко

Суд над Януковичем має важливе значення не лише для України, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Сьогодні відбувся допит Порошенка по справі Януковича

Суд над екс-президентом України Віктором Януковичем має важливе значення не лише для України. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході допиту по справі про держзраду Януковича, повідомляє прес-служба глави держави.

"Процес, який сьогодні відбувається, має виключно важливе значення не лише для України", - заявив Порошенко, додавши, що це було однією із найважливіших обставин, через яку він прийняв рішення взяти участь у судовому засіданні.

Крім того, у ході допиту Порошенко зазначив, що Україна наразі зібрала численні докази, які надаються у судових процесах за різними напрямками, в тому числі, у міжнародному суді ООН, щодо висунення звинувачень РФ у фінансуванні тероризму, порушенні морського права чи порушенні конвенції з ліквідації расової дискримінації тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні відбувся допит Порошенка по справі про держзраду Януковича. Допит Порошенка тривав близько години шляхом відеоконференції і був перерваний після запитання сторони захисту Януковича щодо зимової відпустки глави держави.