ua en ru

Суд над Януковичем: Гайдук підтвердив, що РФ блокувала військових у Криму в 2014

Суд над Януковичем: Гайдук підтвердив, що РФ блокувала військових у Криму в 2014 Фото: Сергій Гайдук (УНІАН)

Суд над Януковичем заслуховує свідчення екс-командувача ВМС України

На суді над Віктором Януковичем (екс-президент України) колишній командувач Військово-морських сил Сергій Гайдук підтвердив, що у лютому-березні 2014 року російські військові блокували українські військові частини, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Гайдука, 27 лютого військові у Криму отримали інформацію про захоплення адміністративних будівель і підвищили бойову готовність.

"Блокування військових частин, яке почалося після зради Березовського (колишнього командувача ВМС, - ред.) і припало на 3-6 березня 2014 року, здійснювалося так званими козачками, зеленими чоловічками. Ми могли їх ідентифікувати як військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, були ідентифіковані військовослужбовці повітряно-десантних військ РФ", - заявив Гайдук.

За його словами, розвідка знала, що ще 23 лютого на територію 810 бригади Чорноморського флоту прибули два автомобіля ДАІ з увімкненими фарами. Передбачається, що ці сили бути задіяні в переміщенні Януковича. Він також зазначив, що до блокування пунктів базування в Севастополі притягувався корабельний склад Чорноморського флоту РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив здійснити досудове розслідування відносно Януковича за підозрою в розстрілах активістів Майдану.

Зазначимо, сьогодні триває засідання Оболонського районного суду по справі про держзраду Януковича, на якому планується допит ще двох свідків.