ua en ru

Суд над Януковичем: екс-начальник Генштабу ЗСУ розповів про боєготовність військових в 2014

Суд над Януковичем: екс-начальник Генштабу ЗСУ розповів про боєготовність військових в 2014 Фото: Володимир Замана (Павло Ткачук facebook)

Чисельність ЗСУ в 2014 році становила 163 тисяч осіб

Під час свідчень у залі Оболонського суду Києва свідок з боку обвинувачення у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича повідомив, що чисельність Збройних сил України в 2014 році становила 163 тис. осіб. Про це розповів колишній начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Володимир Замана (з 18 лютого 2012 по 19 лютого 2014), передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що Замана 22-27 лютого 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю над діяльністю Міноборони.

За словами свідка, в Криму не готувалися військові частини, що потрібно було робити.

"Необхідно було політичне рішення. Воно не було прийнято. І при спробі захоплення потрібно було застосовувати зброю", - сказав Замана.

На питання про боєздатність армії у січні-лютому 2014 року він розповів, що відзначались проблеми.

"Проблеми у забезпеченні були. Але в цілому ЗСУ були боєздатні. Загальна чисельність 163 тис., близько 100 тис. були боєздатні", - сказав Замана, додавши, що в Криму знаходились близько 12 тис. українських військових усіх родів військ.

Нагадаємо, на суді над Януковичем колишній командувач Військово-морських сил Сергій Гайдук підтвердив, що у лютому-березні 2014 року російські військові блокували українські військові частини.