ua en ru

Суд призначив розгляд справи міліціонерів, допустивши втечу Мельника, на 30 вересня

Броварський міський районний суд Києва призначив на 30 вересня 2013 р. розгляд кримінального провадження стосовно міліціонерів, яких звинувачують у недбалості, що призвела до втечі звинуваченого в хабарництві ректора Податкового університету Петра Мельника. Таке рішення сьогодні на попередньому засіданні ухвалив слідчий суддя Микола Шевчук, повідомляє радіо "Свобода".

Як зазначається в ухвалі, підстав для закриття кримінального провадження немає. Справу розглядатимуть у відкритому режимі.

У службовій недбалості обвинувачують колишнього заступника керівника з громадської безпеки Ірпінського райвідділу управління МВС України в Київській області Миколу Бедрія і помічника начальника оперативного відділу чергової частини цього ж райвідділу міліції Василя Удовиченка.

Після сьогоднішнього засідання міліціонери заявили, що не визнають своєї провини.

Мельник втік з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет, минулого місяця. За даними генпрокуратури, він перебуває в США, у Каліфорнії. У ГПУ заявили, що попри відсутність договору про екстрадицію між Україною і США, відомство проситиме американських колег видати Мельника "на умовах взаємності".