ua en ru

Суд призначив максимальне покарання топ-менеджеру Volkswagen по "дизельній справі"

Суд призначив максимальне покарання топ-менеджеру Volkswagen по "дизельній справі" Фото: Volkswagen (wikipedia.org)

Шмідта посадять на 7 років і він повинен заплатити 400 тис. доларів штрафу

У Сполучених Штатах Америки (США) суд призначив максимальне покарання топ-менеджеру Volkswagen Оліверу Шмідту у справі по "дизельному скандалу". Про це повідомляє DW.

"Суд США виніс вирок Шмідту у зв'язку з "дизельним скандалом". Суддя Шон Кокс 6 грудня засудив топ-менеджера до 7 років ув'язнення за змову з метою обману і порушення законодавства про захист навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, також менеджер Volkswagen повинен сплатити 400 тис. доларів штрафу. Таким чином, суддя призначив Шмідту максимальне покарання.

Зазначається, що сторона захисту клопотала про ув'язнення терміном на 3 роки і 4 місяці, а також штраф у розмірі 100 тис. доларів. Підсудний майже рік перебуває у слідчому ізоляторі, і йому зарахують цей час до строку відбування покарання.

Так, співробітники Федерального бюро розслідувань затримали Шмідта в січні 2017 року в Майамі. 48-річний громадянин Німеччини з лютого 2012 по березень 2015 року був головним відповідальним співробітником компанії в США за питання захисту навколишнього середовища.

Спочатку він заперечував свою причетність до маніпуляцій рівнями викидів дизельних двигунів, однак у серпні уклав угоду зі слідством.

У вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США виявило, що спеціальне програмне забезпечення, яке занижує реальні свідчення про викиди шкідливих речовин в атмосферу, стоїть на дизельних автомобілях автоконцерну Volkswagen.

Після цього влада США зобов'язала концерн відкликати 482 тис. легкових автомобілів марок Volkswagen і Audi, проданих в країні у 2009-2015 роках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що топ-менеджер Volkswagen AG Олівер Шмідт визнав себе винним по кримінальній справі в скандалі з дизельними двигунами компанії.