ua en ru

Суд призначив Корнійцю нову заставу на понад 3 млн грн

Суд призначив Корнійцю нову заставу на понад 3 млн грн Фото (HromadskeTV): засідання суду у справі Корнійця

Екс-заступник прокурора Київської області має ввести нову заставу протягом п'яти днів

Печерський районний суд м. Києва не задовольнив клопотання прокуратури про арешт колишнього першого заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, призначивши йому запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн. Відповідне рішення оголосила на сьогоднішньому засіданні слідчий суддя Світлана Шапотько, повідомляє "Громадське ТБ".

Як зазначається, нову заставу Корнієць має внести протягом п'яти днів.

Представники Генпрокуратури вимагали призначити для Корнійця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави в сумі 5 млн грн. Це мотивувалося тим, що майнове становище екс-заступника прокурора Київської обл. дозволяє йому виплатити заставу в такій сумі.

Корнієць, говорячи про свій майновий стан, зазначив, що зараз є безробітним, а всі свої кошти витратив на сплату попередньої застави в сумі понад 3 млн грн.

"У мене немає таких коштів, я звернуся до громадськості, відкрию рахунок і, якщо вдасться зібрати цю суму, - внесу заставу", - заявив Корнієць.

При цьому, як заявили в ГПУ, попередню заставу було виплачено не особисто Корнійцем.

Нагадаємо, 21 жовтня заступник генерального прокурора України Віталій Касько заявив про намір прокуратури просити запобіжний захід у вигляді арешту для Корнійця у зв'язку з висунутою йому новою підозрою - у здирництві. Корнійцю також повідомили про підозру в незаконному зберіганні зброї і незаконному придбанні засобів зняття інформації.

Як повідомлялося, Олександр Корнієць вийшов із СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.